Get Adobe Flash player
 
 

Царево

Град Царево е разположен на три малки полуострова и съответно на четири залива ,което го прави уникален за България. Разположението на града наподобява това на Рио де Жанейро в много по-малък мащаб, с многото заливи, малки плажове и близостта до планината.

Разнообразният релеф, запазената околна среда, природни феномени, съчетанието на планина с море, наличието на Природен парк “Странджа”, множество защитени територии, непознаната история и култура, уникалната за Европа флора и фауна, чисти реки, неповторимите фолклор, обичаи, музика, танци, кухня и пр. Уникална природа, богата история и живи фолклорни традиции, вплетени по неповторим начин в едно динамично съвремие, определят облика на най-югоизточната община в България, община Царево.

Тук природата съчетава живописни морски брегове и ласкави плажове с величествената, но леснодостъпна планина - Странджа, която удивлява с богатството си на растителен и животински свят.

Мекият климат, близък до този на страните от средиземноморския басейн е привличал хората да се заселват по тези земи от най-дълбока древност. Затова следите от човешко присъствие и паметници на културата са много и изключително разнообразни – от уникалните тракийски гробници и некрополите от бронзовата епоха, през добре запазените останки от гръцкото и римското владичество, та до базиликите от ранното християнство и късното средновековие.

Влиянията на множество култури и фолклорни традиции избликват днес в темпераментните народни танци и музика, в живописните народни носии и своеобразни обичаи, вплитат се в една неповторима съвременна архитектура на малките населени места по Черноморското крайбрежие.

Община Царево дава възможности за развитие на морски рекреативен туризъм като основен вид и допълващи видове - опознавателен, еко и етно-туризъм, яхт туризъм, селски туризъм, фото и хоби туризъм, ловен туризъм, спортен и подводен риболов.


хотел е част от © 2010, Aspi Group. All rights Reserved. Created byDiplexmedia.